Kennisclips

Een kennisclip is een goed instrument om in een korte tijd informatie in heldere taal beschikbaar te stellen. Het is ook een mooie manier om kennis te maken met uw project, onderzoek of organisatie.

Voor wie zijn kennisclips bedoeld?

Door de toename van onlinevideo worden kennisclips een belangrijker instrument om kennis met de wereld te delen. Het vervaardigen van een kennisclip dwingt om de kennis kernachtig te vertalen zodat het helder wordt voor een brede doelgroep. Kennisclips kunnen ingezet worden door verschillende type organisaties, zoals:
• Hogescholen en lectoraten
• Universiteiten en onderzoeksgroepen
• ROC’s
• In het (speciaal) onderwijs, bijvoorbeeld bij laaggeletterdheid
• Kenniscentra en onderzoeksinstituten (zoals TNO)
• Maatschappelijk betrokken organisaties die kennis willen delen
• Etc…

Wat is een kennisclip?

Heeft u weleens gezocht naar een gebruiksaanwijzing op Youtube van een elektronisch apparaat of een IKEA-kast in elkaar gezet met behulp van een onlinefilmpje?

Bewegend beeld, tekst en audio is een ideale combinatie om in een korte tijd kennis over te brengen over 1 specifiek onderwerp. Door deze combinatie in de vorm van een kennisclip op het internet te plaatsen is het ook nog eens razendsnel en wereldwijd te verspreiden.

De vorm kan per onderwerp verschillen. U kunt gebruik maken van animatie, les of studio-opnames, interviews, etc.

druk op de knop voor een voorbeeld 

Animatie

Bij voorkeur laat je kennis zien zoals het live ook zichtbaar is. Echter is kennis soms zo complex dat het moeilijk te verfilmen is. Dit is bij uitstek een moment om animatie in te zetten. Een kennisclip kan volledig uit animatie bestaan maar kan ook afgewisseld worden met bijvoorbeeld interviews. Wij werken samen met verschillende partners waardoor iedere vorm van animatie kan worden toegevoegd aan onze kennisclips.

 

druk op de knop voor een voorbeeld 

Voice-over

Een bondige en heldere stem die het beeldmateriaal ondersteunt is essentieel om kennis op een goede manier over te brengen. Wij beschikken over meerdere professionele mannen,- en vrouwenstemmen die uw kennisclip kunnen voorzien van een voice-over. De voice-over kan uiteraard ook worden gerealiseerd uit interview opnames met wetenschappers of andere deskundigen.

druk op de knop voor een voorbeeld 

Kennisclip nodig?

Wilt u met ons de mogelijkheden verkennen om tot een goede kennisclip te komen? Neem dan gerust contact met ons op en wij maken n.a.v. een eerste gesprek graag een concept script zodat u een beeld kunt krijgen van de mogelijkheden.

wie zijn wij lees meer op de pagina over MVOTV